Karlovarský kraj ocenil nejúspěšnější žáky

Do Kláštera premonstrátů v Teplé se opět vrátil slavnostní ceremoniál, při kterém byli oceněni žáci základních a středních škol z regionu za svou snahu a úsilí v soutěžích celonárodní i nadnárodní úrovně. V letošním roce se konalo předávání cen i za předešlý školní rok.

dezinfekce

„Jsem velmi pyšný na všechny oceněné žáky. Ať už excelovali ve vědomostních, sportovních nebo praktických soutěžích, jasně dokazují, že i v našem kraji vyrůstají velmi schopní mladí lidé, kteří mohou region posunout vpřed. Zároveň počet umístění v celostátních i mezinárodních kolech soutěží jednoznačně volá po tom, abychom v co nejvyšší míře prezentovali úspěchy žáků škol v kraji a ukazovali, že mladá generace rozhodně šíří dobré jméno Karlovarského kraje i daleko za jeho hranicemi,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.        

Všechny účastníky akce na místě přivítal opat kanonie premonstrátů Teplá Filip Zdeněk Lobkowitz a atmosféru slavnostního aktu doplnila také hudební vystoupení žáků ZUŠ Mariánské Lázně. Ocenění si převzali žáci z Karlovarského kraje, kteří se umístili na 1. - 3. místě v celostátních nebo mezinárodních soutěžích. Jednalo se o předmětové, sportovní, umělecké a oborové soutěže.

Jména oceněných - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy