Karlovarský kraj dotačně podpořil Notes strážníka Pavla

Preventivní projekt pro žáky prvního stupně základních škol „Notes strážníka Pavla,“ který realizují městské policie v Karlových Varech, Sokolově, Chebu, Ostrově, Chodově a v Mariánských Lázních od roku 2016, byl v letošním roce podpořen dotačním titulem na podporu prevence kriminality a protidrogové prevence Karlovarského kraje.

dezinfekce

Stalo se tak po rozšíření zásad o poskytování dotací, kdy možnost žádat o dotace v této oblasti, kromě neziskových organizací, dostaly také obce a následně získaly zelenou i projekty na úrovni primární sociální prevence, kterou si obce prostřednictvím obecních a městských policií realizují samy. Tento počin posunul preventivní činnost strážníků zase o kus dál, neboť se naskýtá možnost i menším obcím zapojit se do preventivních aktivit a získat potřebnou finanční podporu.

„Notes strážníka Pavla“ je jedním z nejpovedenějších společných počinů strážníků-preventistů v Karlovarském kraji, každý školní rok se do projektu zapojuje kolem 3.500 školáků z bezmála čtyřiceti škol.   



Zdroj: Městská policie Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy