Karlovarský kraj: Během víkendu došlo k pěti nehodám motorkářů

Během víkendu od 11. – 13. 8. 2017 došlo v Karlovarském kraji k pěti dopravním nehodám za účasti motocyklistů.

dezinfekce

1) První nehoda se stala v pátek 11. 8. 2017 před polednem. 17letý řidič řídící malý motocykl značky Honda jel po silnici 1/20 ve směru od Plzně na Karlovy Vary. Před začátkem města Karlovy Vary při průjezdu táhlou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost, kdy začal na mokré vozovce brzdit za před ním jedoucím osobním vozidlem, a tímto uvedl motocykl do smyku. Následně spadl na pravý bok a s motorkou skončil na levém okraji komunikace, kde zády narazil do projíždějícího vozidla, jehož řidič ani nezastavil. Alkohol policisté u řidiče vyloučili orientační dechovou zkouškou. Při nehodě utrpěl motocyklista těžké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice s následnou hospitalizací. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 35 tisíc korun. O nehodě jsme krátce informovali zde.

2) V sobotu 12. 8. 2017 řídil 58letý cizinec motocykl značky Yamaha po silnici od Jindřichovic na Kraslice. Při projíždění zatáčky nepřizpůsobil zřejmě rychlost na mokrém povrchu, spadl na komunikaci a narazil do pravého svodidla. Řidič utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Za přestupek mu policisté uložili blokovou pokutu. Škoda byla odhadnuta na částku kolem 10 tisíc korun.

3) V sobotu krátce po 14:00 hodině řídil 58letý řidič motocykl značky Maxon po silnici ve směru od Mariánských Lázní na obec Závišín. Ve zpětném zrcátku uviděl přijíždějící vozidlo a ve snaze mu uhnout najel co nejvíce k pravému okraji vozovky, přičemž vjel na nezpevněnou krajnici a poté havaroval do příkopu. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Policisté alkohol u řidiče vyloučili orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 10 tisíc korun.

4) Poslední sobotní nehoda motocyklisty se stále krátce před 16:00 hodinou na křižovatce u Chodova. 45letý řidič řídící motocykl značky Ducati přijel z vedlejší silnice na křižovatku, kde při projíždění zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vjel mimo komunikaci, kde havaroval. Řidic i jeho spolujezdkyně utrpěli lehké zranění, se kterým byli převezeni do nemocnice k ošetření. U řidiče byl vyloučen alkohol orientační dechovou zkouškou. Škoda byla odhadnuta na částku kolem 11 tisíc korun. Případ je nadále v šetření policistů. O této nehodě jsme informovali zde.

5) Poslední víkendová dopravní nehoda motocyklisty se stala v neděli dne 13. 8. 2017 kolem 17:00 hodin. 31letý řidič osobního vozidla značky Citroen jel po silnici od Chebu na Mariánské Lázně, kde jsou v uvedeném směru dva jízdní pruhy. S vozidlem se z pravého jízdního pruhu otočil do protisměru, čímž ohrozil za ním jedoucího motocyklistu, přičemž došlo ke střetu. 33letý motocyklista byl s lehkým zraněním převezen k ošetření do nemocnice. Škoda je odhadnuta na částku kolem 65 tisíc korun. O této nehodě jsme vás včera krátce informovali na našich facebookových stránkách.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy