Karlovarsko: Způsobil dopravní nehodu. Z místa ujel

Začátkem října tohoto roku měl čtyřiatřicetiletý muž vzít klíčky od automobilu značky Škoda, které patřilo muži, u kterého pobýval. Bez jeho vědomí měl následně s vozidlem odjet a ještě toho dne s ním způsobit dopravní nehodu. Muž měl narazit do zaparkovaného automobilu a z místa odjet.

dezinfekce

O několik hodin později byl však zastaven a kontrolován hlídkou z Obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Po následné lustraci policisté zjistili, že vozidlo je v pátrání a navíc pojali podezření, že řidič před jízdou požil alkohol. Proto byl vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,63 promile alkoholu. Dále s ním provedli policisté orientační test na přítomnost návykových látek, který vyšel také s pozitivním výsledkem, a to na látku amphetamin a cannabis. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Automobil byl vrácen zpět jeho majiteli a policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži až dvouletý trest odnětí svobody.


nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy