Karlovarsko: Zaměřil se na skládky dřeva, způsobil škodu 600 tisíc

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

Obviněný muž měl v průběhu února letošního roku nejméně ve třech případech oslovit devětadvacetiletého muže zabývajícího se nákladní dopravou vytěžené dřevní hmoty. Tomu měl nabídnout prodej vytěžené dřevní hmoty, kterou měl mít údajně uskladněnou na různých místech na Karlovarsku, a to i přes to, že neměl žádné povolení se skládkami dřeva jakkoliv nakládat.

Po předchozí telefonické domluvě měl na určené místo, kde se nacházely skládky dřeva, přijet devětadvacetiletý muž s nákladními automobily vybavenými hydraulickou rukou. Ve dvou případech se jednalo o tak velké skládky dřevní hmoty, že na místo museli přijet dva nákladní automobily. Dohromady měl na nákladní vozidla naložit přibližně celkem 175 metrů krychlových smrkového dřeva a modřínu aniž by věděl, že obviněný muž nemá povolení dřevo prodávat. Po naložení dřevní hmoty měl devětadvacetiletý muž ve všech případech obviněnému muži zaplatit výrazně nižší částku, než byla hodnota odcizené dřevní hmoty. Z místa měl poté odjet.

Svým jednáním měl majitelům dřevní hmoty pětadvacetiletý muž způsobit škodu přibližně 600 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy