Karlovarsko: Žák autoškoly při kontrole nadýchal 2,80 promile

Policisté zkontrolovali doklady k vozidlu a také učitele autoškoly. I s ním provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

dezinfekce

V pondělí dne 11. září 2017 krátce po 14:00 hodině zastavila hlídka dopravní policie osobní vozidlo autoškoly. Při kontrole policisté provedli s řidičem - žákem autoškoly orientační dechovou zkoušku, při které 37letý cizinec nadýchal nejvyšší hodnotu 2,80 promile alkoholu. Žák autoškoly řídil vozidlo i přesto, že si byl vědom, že po předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Policisté zkontrolovali doklady k vozidlu a také učitele autoškoly. I s ním provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Poté byl řidič vyzván k podrobení se lékařského vyšetření s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil.

Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je nadále v šetření policistů.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy