Karlovarsko: Vyjádření hejtmana k vyhlášení stávkové pohotovosti zdravotníků

Odboráři Karlovarské krajské nemocnice vyhlásili stávkovou pohotovost v reakci na plán vlády odložit valorizaci plateb za státní pojištěnce a snížení platových tarifů ve veřejném sektoru. Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek reaguje na vzniklou situaci ve svém vyjádření.

dezinfekce

„Naprosto chápu obavy zdravotníků, které je vedly k vyhlášení stávkové pohotovosti. Připravovaná opatření vlády by jednoznačně měla být srozumitelně komunikována se všemi zainteresovanými stranami tak, aby se předcházelo komunikačním šumům a případným nedorozuměním. Zároveň navrhované úspory nemohou jít na vrub snižování platů zdravotníků, kteří již nyní zajišťují zdravotní péči v našem regionu na hraně svých kapacit. Odboráři ve svém prohlášení uvádějí, že vyhlášení stávkové pohotovosti není jakkoliv namířeno proti vedení Karlovarské krajské nemocnice. To naopak se zdravotnickými odbory pravidelně komunikuje a má s nimi korektní vztahy. Vždy jsme se snažili v rámci možností vycházet zdravotníkům vstříc a nejinak tomu bude i nadále. Rád bych je proto ujistil, že za nimi stojíme a mají naši plnou podporu. Zároveň bych chtěl ubezpečit občany Karlovarského kraje, že zdravotní péče v našem regionu není stávkovou pohotovostí nikterak ohrožena a bude poskytována v plném rozsahu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Odboráři budou nadále sledovat, co se bude přes prázdniny dít na úrovni vlády a jednotlivých ministerstev. Jak ale uvedl sám předseda Základní organizace Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky Martin Novotný, vyhlášení stávky by bylo poslední možností, jak upozornit na tíživou situaci ve zdravotnictví.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy