Karlovarsko: Trojice mužů byla dopadena i se svým lupem

Poslední březnový den tohoto roku po šesté hodině ranní, bylo na linku 158 přijato oznámení, že na Karlovarsku došlo k vloupání do lékárny. Pachatelé měli po násilném vniknutí a následném prohledání prodejny odcizit nejen několik druhů léků, přípravků a vitamínů, ale také trezor s finanční hotovostí. Předběžná způsobená škoda byla odhadnuta na téměř 200 tisíc korun.

dezinfekce

Karlovarští kriminalisté z prvního oddělení obecné kriminality po nahlášení tohoto případu začali intenzivně pracovat na jeho objasnění. Jejich bleskový zákrok v součinnosti s policisty z Obvodního oddělení Ostrov přinesl po krátké chvíli úspěch. V lesním porostu vypátrali trojici mužů, kteří měli trezor hodit do vody a ve chvíli dopadení si měli právě rozdělovat svůj lup. U sebe měli mít lékařské přípravky, které podléhají zvláštnímu oprávnění a další odcizené věci. Jednalo se o muže ve věku 30, 38 a 39 let, kteří nebyli pro policii žádnými nováčky. Již v minulosti měli být za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. Všichni tři byli zadrženi a posléze skončili na policejní služebně.

Osmatřicetiletý muž se měl ve stejném měsíci navíc dopustit dalších dvou krádeží. V polovině měsíce měl sám pomocí násilí vniknout do prodejny v Karlových Varech a odcizit různé nářadí a peníze. Poškozenému majiteli měl odcizením věcí a poškozením elektronického zámku dveří způsobit celkovou škodu za bezmála 150 tisíc korun. To mu však zřejmě nestačilo a s o rok starším komplicem se měl o několik dní později vloupat do obchodu s potravinami v malé obci na Karlovarsku. Z té si měli odnést téměř tři desítky kartonů cigaret různých značek, několik láhví alkoholu a finanční hotovost. Svým jednáním způsobili škodu za téměř 50 tisíc korun. 

Karlovarští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání a trojici obvinili ze spáchání přečinů krádeže a přechovávaní omamné a psychotropní látky a jedu. Osmatřicetiletého a o rok staršího muže dále obvinili ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Policejní komisař následně podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech rozhodl o jejich vzetí do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy