Karlovarsko: Svému zaměstnavateli způsobil škodu přesahující 120 tisíc

Usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinů zpronevěry a podvodu si od karlovarských kriminalistů převzal 25letý muž z Prahy.

dezinfekce

Takového jednání se měl dopustit jako zaměstnanec společnosti. Nejméně v pěti případech měl převzít na provozovně od jednatele společnosti finanční hotovost v celkové částce kolem 61 tisíc korun, většinou za účelem zaplacení nákupu materiálu. Materiál však žádný nezakoupil a peníze si ponechal pro vlastní potřebu. Ve dvou případech pak měl objednat různé ruční a elektrické nářadí na jméno společnosti, které převzal a nezaplatil. Dále měl jako zaměstnanec společnosti svěřen mobilní telefon ke své práci, přičemž si přes operátora provedl úhradu několika služeb, ačkoliv k tomu neměl svolení společnosti. V dalším případě měl uvést v omyl i účetní společnosti, ve které pracoval, a to tím, že jí předložil falešnou smlouvu o poskytování pracovně lékařské služby. S požadavkem, že lékařka potřebuje uhradit roční paušál dopředu. Na základě toho mu byla oproti podpisu předána finanční hotovost v částce kolem 13 tisíc korun.

Celkem tak svým jednáním způsobil škodu přesahující 120 tisíc korun. Za to mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy