Karlovarsko: Řídili pod vlivem drog

Úřední rozhodnutí v polovině dubna před druhou hodinou odpolední nerespektovala jednatřicetiletá řidička osobního automobilu značky Hyundai. Ženu mezi obcemi Ruprechtov a Oděr zastavila policejní hlídka z Obvodního oddělení Ostrov. Při následné kontrole vyšlo najevo, že řidička usedla za volant svého vozidla i přes skutečnost, že má Magistrátem města Karlovy Vary vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

dezinfekce

To však nebyl jediný prohřešek, který policisté při silniční kontrole zjistili. Na výzvu policistů se podrobila orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látku Amphetamin/Methamphetamin. Dále se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Pod vlivem drog měl být řidič také na Sokolovsku. Na konci ledna letošního roku měl dvaatřicetiletý muž řídit v nočních hodinách osobní automobil značky Volkswagen. Poblíž Sokolova byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté z Obvodního oddělení Sokolov – město při silniční kontrole řidiče vyzvali, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Ten vyšel s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin/Methamphetamin. Poté se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a oba řidiče obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Eva Valtová
nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy