Karlovarsko: Řídili pod vlivem alkoholu. Jeden z nich nadýchal téměř dvě promile

V prvním případě sdělili policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky dvaadvacetiletému muži ze Sokolova.

dezinfekce

Výše zmíněný muž měl řídit osobní automobil dne 14.10.2018 v ranních hodinách v ulicích Karlových Varů. Vzhledem k tomu, že automobil neměl mít funkční stanovené osvětlení, tak byl policejní hlídkou zastaven. V rámci silniční kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kdy následné dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,81 a 1,96 promile. Poté se řidič podrobil lékařskému vyšetření. Policisté mu následně zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. V případě prokázání viny hrozí řidiči trest odnětí svobody v délce jednoho roku.

Ve druhém případě kriminalisté z Karlových Varů zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ten měl v Hroznětíně řídit půjčenou čtyřkolku, a to i přesto že nebyl držitelem potřebného řidičského oprávnění. Se čtyřkolkou při jízdě nezvládl zatáčku za místní hospodou a měl vyjet mimo komunikaci a následně narazit do kovové brány. Na výzvu se muž podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Na základě znaleckého posudku byla řidiči stanovena hodnota 1,73 promile alkoholu v krvi. Na kovové bráně škoda nevznikla. Na čtyřkolce vznikla majiteli škoda dva tisíce korun.

V případě prokázání viny hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři léta.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy