Karlovarsko: Řídil nejen pod vlivem alkoholu, ale i drog

Policisté z Obvodního oddělení Kraslice sdělili podezření místnímu dvaadvacetiletému muži ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý muž se měl takového jednání dopustit začátkem března tohoto roku, kdy usedl za volant svého vozu Seat posilněn alkoholem.

dezinfekce

Během silniční kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,06 promile.

Obdobný případ řešili také policisté v Karlových Varech. Šestadvacetiletý muž z Karlovarska měl v pondělí dne 27. dubna letošního roku řídit osobní automobil značky Volkswagen. Řidič byl následně zastaven a zkontrolován policejní hlídkou. Na výzvu policistů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,64 promile. Pozitivně však vyšel také orientační test na přítomnost návykových látek. Výsledek byl pozitivní na látku amphetamin a kokain. Policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary město muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.04.2020 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy