Karlovarsko: Prodej padělků pokračuje i v průběhu pandemie

Karlovarští celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. Pokračují v kontrolách provozoven v regionu, kde zajistili téměř 250 kusů padělků v hodnotě téměř dva miliony korun.

dezinfekce

Začátkem prosince se karlovarští celníci zapojili do celostátní akce zaměřené na ochranu práv duševního vlastnictví. Ve dvou provozovnách v karlovarském regionu zajistili 240 kusů zboží, jež vykazovalo znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Celníci zajistili trička, mikiny, hodinky, batohy, kabelky, peněženky, textilní roušky, ale také dezinfekční přípravky Bref. Hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila bezmála 1,5 milionu korun.

Další kontroly provedli karlovarští celníci 10. prosince, kdy ve dvou provozovnách v Aši a Novém Sedle zajistili další zboží vykazující znaky padělků. Tentokrát se jednalo opět o textilní roušky, ale také o padělky pracích prášků REX. Zadrželi téměř 300 kusů výrobků vykazující známky porušení práv majitelů ochranných známek, v hodnotě téměř 200 tisíc korun.

Ve všech případech se jednalo o zboží, které prodejci nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, Puma, adidas, Michael Kors, GUCCI, Rolex, Chanel a další. Všechny případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále, je nutné chránit jak spotřebitele, tak majitele práv duševního vlastnictví.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 15.12.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy