Karlovarsko: Pomáháme seniorům, chráníme seniory

První říjnový den již tradičně patří seniorům, neboť v tento den je tzv. Mezinárodní den seniorů. V letošním roce připadl tento den na neděli. Policejní preventistky z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje na seniory nezapomněly a v nadcházejícím týdnu za nimi vyrazily.

dezinfekce

Potkat je bylo možné po celém Karlovarském kraji, především u obchodních domů, které jsou nejčastěji seniory navštěvovány. Zde jim rozdávaly nejen drahocenné preventivní rady, ale také poučné preventivní brožurky „Obezřetný senior“. Tato jednoduchá brožura provádí seniory nejčastějšími triky podvodníků, ze které následně získají základní informace, jak jim nedat šanci a ubránit se jim. Mimo to mohli dostat různé preventivní dárečky jako např. křížovky pro seniory, reflexní pásky, žetony do nákupních košíků, čisticí ubrousky na brýle a další. 

Na nadcházející období je pro seniory připraveno několik preventivních besed. Jednou z nich je např. odpolední blok v rámci Senior akademie v Karlových Varech na téma Zabezpečení majetku nebo beseda v Ostrově ve spolupráci s místní Městskou policií, která bude zaměřena na bezpečí seniorů nejen doma, ale i na ulici. 

Rádi bychom též informovali o tom, že pro seniory chystáme velký preventivní projekt „Seniore, buď ve střehu!“, který navazuje na loňský projekt „Seniore, dej si pozor!“ a proběhne v předvánočním období během celého adventu. To je totiž ideální období pro všechny zloděje, kapsáře a podvodníky. Podvody na seniorech bývají páchány nejčastěji např. při podvodném vylákání peněz nebo jiného majetku, při nabízení nevýhodných produktů nebo služeb, ale i telefonicky nebo také v online prostředí. Zaměřen je také na problematiku podvodných sms zpráv. Pro seniory v rámci projektu připravujeme opět metodické kalendáře na rok 2024 s preventivními radami na každé straně, který bude doplněn ilustrovanými obrázky. Tyto kalendáře mají každý rok u seniorů velmi pozitivní ohlas. 

Příjemný podzim, nejen seniorům, přejí policisté Karlovarského kraje.

kpt. Bc. Zuzana Churaňová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy