Karlovarsko: Odcizili na dvě stovky rohlíků a housek

Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství si na Obvodním oddělení v Karlových Varech – město převzal 31letý muž a 37letá žena z Karlovarska.

dezinfekce

Takového jednání se měli společně dopustit v druhé polovině února. Dne 14. února 2018 v ranních hodinách odcizili společně v chodbě domu obchodu z volně položených přepravek různé druhy pečiva. Konkrétně 2 chleby, 7 desítek rohlíků a housek a 2 desítky koblih. Pečivo uložili do s sebou přinesené tašky a poté odešli z místa pryč.

O dva dny později se znovu vrátili na stejné místo a odcizili další pečivo v obdobném počtu jako při poslední krádeži. Poté měli vytrhnout petlici od sklepní kóje patřící k prodejně potravin, ze které nic neodcizili. Pouze vynesli nádobu s měděnými trubkami, které ponechali u dveří do sklepa. Naposledy si pro další várku pečiva přišli 20. února 2018. Zloději pečiva byli zadrženi díky kamerovým záznamům a dobré místní znalosti policistů.

Podezřelý muž má na svědomí ještě jednu krádež, a to z prosince roku 2017. V prodejně potravin v Karlových Varech odcizil z regálu 9 kusů uherského salámu.

Podezřelý se uvedeného jednání dopustil i přesto, že v únoru roku 2017 vykonal souhrnný nepodmíněný trest odnětí svobody v trvání 3 roků uložený mu rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech za trestné činy loupeže a krádeže. Podezřelá žena se uvedeného jednání dopustila v posledních třech letech opakovaně. Z tohoto důvodu jim oběma v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy