Karlovarsko: O víkendu zasahovali hasiči u jedenácti dopravních nehod

Nejvážnější dopravní nehoda se stala mezi Chebem a Hazlovem, kde po srážce dvou osobních aut museli hasiči jednu zraněnou osobu vyprostit s použitím vyprošťovacích nástrojů.

dezinfekce

Neobvyklou dopravní nehodu řešili hasiči od sobotního poledne v obci Andělská Hora na Karlovarsku. Nákladní auto převážející uhlí zde spadlo do požární nádrže. Z vozidla se do vody vysypal náklad a také začaly unikat provozní kapaliny. Pro vyproštění samotného auta musel majitel zavolat jeřáb, hasiči řešili především uniklé látky do vody. Zvažovali nasazení i takzvaného olejového separátoru, který dokáže sbírat uniklé látky z vodní hladiny. Protože se jednalo o uzavřenou nádrž, odkud kontaminovaná voda nikam neodtéká, zvolili hasiči po dohodě s majitelem vodní nádrže jiný postup. Hladinu nádrže zasypali hasiči sorbentem, který do sebe umí nasáknout uniklé látky, následně bude odčerpána veškerá voda z nádrže a provedeno vyčištění. O této nehodě jsme vás informovali zde.

Kromě této nehody zasahovali hasiči během víkendu u dalších deseti dopravních nehod. Nejvážnější se stala mezi Chebem a Hazlovem, kde po srážce dvou osobních aut museli hasiči jednu zraněnou osobu vyprostit s použitím vyprošťovacích nástrojů. Na místo byl povolán vrtulník, kvůli závadě ale nepřiletěl a dvě zraněné osoby tak odvezla sanitka, z toho jednu do Německa. Silnice byla po dobu vyprošťování zcela uzavřena. Zranění si vyžádala také nehoda motorkáře u Rudolce na Sokolovsku, a nehoda cyklisty v Mariánských Lázních, kterého transportoval do nemocnice vrtulník. U ostatních nehod hasiči především likvidovali uniklé provozní kapaliny na silnici. Takto zasahovali v Chebu, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Aši či v Sokolově.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy