Karlovarsko: O prodlouženém víkendu se stalo hned několik dopravních nehod

V Karlovarském kraji došlo o víkendu hned k několika dopravním nehodám. Příčinou nehod bylo nepřizpůsobení rychlosti jízdy vozidla nebo alkohol.

dezinfekce

K jedné z nich došlo v pátek 5. července 2019 krátce před půlnocí na ulici Sklářská v Karlových Varech. Jednačtyřicetiletý řidič koloběžky zde jel po chodníku a zřejmě se plně nevěnoval řízení. Přední částí koloběžky měl nabourat do oplocení parkoviště. Policisté s ním provedli orientační dechovkou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta vyšla pozitivně, nejvyšší naměřená hodnota byla 1,55 promile alkoholu v krvi. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob.

K dopravní nehodě motorkáře s těžkým zraněním došlo dne 6. července 2019. Ta se měla stát na silnici druhé třídy ve směru od obce Potůčky na Horní Blatnou. Šestapadesátiletý řidič motocyklu značky Honda zřejmě při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy profilu komunikace. Následně měl přejet mimo komunikaci, kde přední částí motocyklu narazil do silničního příkopu. Motocykl se měl od příkopu odrazit zpět na vozovku, kde zůstal ležet. Motorkáře s těžkým zraněním transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni. Alkohol v krvi byl orientační dechovou zkouškou vyloučen. Škoda způsobená dopravní nehodou je odhadnuta na cca 50 000 Kč.

Další dopravní nehodu, kterou řešili dopravní policisté z Karlových Varů, se stala dne 7. července 2019. Dvaačtyřicetiletý muž řídící osobní vozidlo značky Škoda zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy na kruhovém objezdu v Karlových Varech. Zde vyjel na vlevo na středový ostrůvek a narazil do světelných kuželů, které poškodil. Poté ho přejel a vyjel vpravo mimo vozovku, kde se vozidlo zastavilo o křoví. Po příjezdu policisté vyzvali řidiče k provedení orientační dechové zkoušky, kterou odmítl, stejně jako lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Řidič utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice v Karlových Varech. Ke zranění dalších osob nedošlo. Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které odklidili hasiči. Způsobená škoda je odhadnuta kolem 55 000 Kč.

Tyto dopravní nehody jsou nadále v šetření policistů.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy