Karlovarsko: Několik případů krádeží

Ve středověku oproti dnešku panovala tvrdá doba a pokud jste spáchali zločin, neminul Vás krutý trest. Za drobné krádeže byli pachatelé trestáni různými tělesnými tresty jako např. bičováním. V dnešní době hrozí zlodějům za krádeže v nejhorším případě pobyt ve vězení. I přes to, že nás rodiče od mala učí, že krást se nemá, jsou v naší společnosti tací, kteří se tímto moudrem neřídí a ty teď řeší policisté na Karlovarsku.

dezinfekce

Jedním z mnoha případů je i 22letá žena z Karlovarska a 21letý muž ze Sokolovska. Ti měli v polovině března po předchozí vzájemné domluvě nejméně ve třech případech odcizit z obchodních domů v Karlových Varech různé věci. Odcizili např. reproduktory, sluchátka, ale dostali zřejmě chuť i na sladké, neboť odcizili více jak 8 desítek čokolád. Odcizené věci měli uschovat do přinesené tašky a poté bez zaplacení odejít přes pokladní zónu. V posledním případě však byla žena za pokladnami zastavena pracovníkem ostrahy, kterému odcizené zboží vydala. Škoda byla celkem odhadnuta na částku přesahující 6 tisíc korun. Oběma sdělili policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře podezření ze spáchání přečinu krádeže. Podezřelý muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody a ženě trest dvouletý.

Ze stejného oddělení řeší policisté i krádež, které se měl dopustit 38letý muž ve spolupachatelství s 41letým mužem. Ti měli na začátku března odcizit z obchodu sportovních potřeb několik oděvů v hodnotě vyšší než 3 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se stejného trestného činu dopustili v posledních třech letech opakovaně, hrozí jim až tříletý pobyt ve vězení.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 42leté ženy z Mostecka, kterou obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Obviněná žena měla v lednu odcizit ze společenské místnosti horské chaty volně odložený mobilní telefon v hodnotě kolem 7 tisíc korun. V tomto případě byl mobilní telefon nalezen a zajištěn policisty. Za krádež jí však v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 21leté ženy a 27letého muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství.

Obvinění měli společně ve dvou případech přijít do obchodního domu v Karlových Varech, kde z prodejní plochy odcizili několik druhů bezdrátových reproduktorů. V jednom případě byla žena zadržena i s odcizeným zbožím pracovníkem bezpečnostní agentury, kterému zboží vydala. Na konci listopadu měli v penzionu na Karlovarsku, kde společně pobývali, odcizit z jednoho z pokojů televizor. Celkem tak všem poškozeným způsobili škodu přesahující 12 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech kradli opakovaně, hrozí jim až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 31.03.2019 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy