Karlovarsko: Na našem území pobývali neoprávněně

Ve čtvrtek dne 19. srpna 2021 provedli policisté z odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje na Karlovarsku pobytovou kontrolu, při které se zaměřili na oprávněnost pobytu cizinců na území České republiky. Na jedné z ubytoven kontrolovali například třiatřicetiletého muže cizí státní příslušnosti, u kterého bylo zjištěno, že má sice v cestovním pase vylepené vízum, avšak povolenou dobu pobytu překročil o 100 dní.

dezinfekce

Dalším cizincem, který zde pobýval neoprávněně, byl šedesátiletý muž, který ze začátku nebyl schopen hlídce předložit žádný cestovní doklad, vízum či povolení k pobytu ani jiný průkaz totožnosti, který by ho opravňoval k pobytu na území České republiky. Po chvíli policistům předložil kopii cestovního dokladu, jehož platnost však vypršela v roce 2017.

Dvojice mužů navíc nepředložila policistům potvrzení o zdravotním pojištění. Policisté je následně na místě zajistili a eskortovali na služebnu cizinecké policie. Mladšímu muži bylo vydáno rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky. Se starším mužem policisté zahájili správní řízení o správním vyhoštění a ještě téhož dne mu vydali rozhodnutí o jeho správním vyhoštění na dobu 3 let. Cizinci se dále svým jednáním dopustili i přestupků podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky, za které jim byla uložena pokuta.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.08.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy