Karlovarsko: Muži vyhrožovali usmrcením

Koncem srpna tohoto roku se měl devatenáctiletý mladík nepohodnout s osmadvacetiletým známým, u kterého měl v uplynulých dnech pár nocí přespávat. Poté mu měl napsat zprávu, že už nemůže u něj nadále pobývat.

dezinfekce

Ve večerních hodinách měl mladík přijít k jeho bytu, zaťukat a po otevření dveří utéct pryč. V tu chvíli měli k osmadvacetiletému muži přiběhnout dva dvaadvacetiletí muži a zatlačit ho z chodby domu zpět do jeho bytu. Zde měli pod pohrůžkou násilí po něm požadovat vydání finanční hotovosti. Ze strachu o svůj život a zdraví jim poškozený muž peníze vydal. Při odchodu mu měli navíc vyhrožovat usmrcením, pokud u sebe nadále nenechá devatenáctiletého mladíka přespávat a pokud bude o tomto incidentu informovat policii.  Muž se krátce poté svěřil svému kamarádovi a věc oznámil na policejní služebně.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a trojici obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí devatenáctiletého a dvaadvacetiletého obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce je poslal do vazební věznice. Trestní stíhání druhého dvaadvacetiletého obviněného probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí obviněné trojici trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 29.08.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy