Karlovarsko: K oloupení muže použili nůž

První lednový den se měl dvaapadesátiletý muž sejít s pětadvacetiletou ženou, která měla kolem druhé hodiny ranní na domluvené adrese nastoupit do jeho vozidla. Žena ho navigovala k domu v malé obci na Karlovarsku, kde po příjezdu dvojice z automobilu vystoupila a žena následně odešla neznámo kam.

dezinfekce

V tu chvíli měl k muži po předchozí domluvě přistoupit osmadvacetiletý muž s o rok starší ženou, která mu měla k boku přiložit nůž a požadovat vydání jeho peněženky. Z obavy o své zdraví a život tak muž učinil a peněženku i s finanční hotovostí přes 2 tisíce korun dvojici vydal. S tím se však žena nespokojila a pod pohrůžkou násilí jej měla donutit k jízdě k nejbližšímu bankomatu. Při cestě poškozený muž využil situace a zastavil u čerpací stanice. Zde obsluze oznámil celou událost a požádal o pomoc. Ta následně na místo zavolala policii. Před jejich příjezdem dvojice z místa odešla.

Dvojice žen se obdobného jednání však neměla dopustit poprvé. V polovině prosince minulého roku byly společně s jiným mužem v bytě v Karlových Varech. Mladší žena si měla od něj nejprve zapůjčit mobilní telefon. Do pokoje v tu chvíli měla přistoupit druhá žena, která měla vrácení jeho mobilního telefonu podmiňovat vydáním finanční hotovosti. Poškozený v domnění, že mu bude opravdu vrácen, jí peníze vydal. Žena s telefonem měla však utíkat pryč. Poškozený jí měl následovat, kdy v tom ho měla druhá žena doběhnout a udeřit zezadu pěstí do hlavy. Následkem toho napadený muž upadl na zem a dvojice žen z místa utekla. Takového jednání se ženy dopustily i přesto, že byly již v minulosti za majetkový trestný čin odsouzeny.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a 28letého muže a obě dvě ženy ve věku 25 a 29 let obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Kromě toho byla dvojice žen ještě obviněna ze spáchání zločinu krádeže.

Trestní stíhání pětadvacetileté ženy a o tři roky staršího muže probíhá na svobodě. Druhá žena byla eskortována do věznice do výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost.

V případě prokázání viny hrozí obviněné trojici trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.01.2021 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy