Karlovarsko: Frigo a Hazard vypátrali odcizené dveře

V polovině ledna tohoto roku na tísňovou linku policie Karlovarského kraje oznámil osmapadesátiletý muž, že došlo k vloupání do skladu firmy na Karlovarsku, kde pracuje. Policisté neprodleně vyjeli na místo, kde zjistili, že neznámý pachatel pomocí násilí vnikl do skladu a měl odcizit několik kusů dveří a dalších předmětů. Na místo také přijel policejní psovod se svým psem Hazardem.

dezinfekce

Dvojice se dala do práce a okolí začala prohledávat. Po chvíli služební pes dovedl svého psovoda na místo blízko cyklostezky, kde byla nalezena část ponechaného lupu. O den později však policisté vyjížděli na stejnou adresu, kde mělo dojít opět ke krádeži. Tentokrát měl službu policejní psovod se svým služebním psem Frigem. I on svého parťáka dovedl k několika dveřím, které si měl pachatel ponechat  kousek od areálu. 

Policisté se případem začali intenzivně zabývat a na základě prověřování zjistili, že dveře ze skladu měli odcizit dva muži ve věku 37 a 40 let. Mladší muž se měl krádeže dopustit také v únoru v Karlových Varech. Vniknout měl do kóje sloužící k uskladnění potravin a odcizit několik baget, salátů a dalších lahůdek.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání a dvojici mužů obvinili ze spáchání zločinu krádeže. 

Uvedeného jednání se obvinění muži dopustili i přesto, že byli již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni.

Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se tohoto jednání dopustili v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy