Karlovarsko: Další odhalená pěstírna

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmačtyřicetiletého muže ze Sokolova a sedmačtyřicetiletého muže z Karlovarska, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladší z dvojice obviněných měl od roku 2019 do listopadu letošního roku provozovat na adrese svého trvalého bydliště zařízení pro pěstování konopí tzv. indoor způsobem. Z vypěstovaných rostlin měl poté vyrábět drogu marihuanu.

dezinfekce

Ve středu 3. listopadu letošního roku policisté provedli v místě bydliště sedmačtyřicetiletého obviněného muže domovní prohlídku a také prohlídku jiných prostor. V přístavbě zvané dílna policisté zajistili v pěstebním stanu na tři desítky rostlin konopí či čtyři desítky odstřižených rostlin konopí. Několik metrů od přístavby policisté nalezli v zemi zakopaný sud, ve kterém bylo uschováno několik desítek plastových sáčků se suchým rostlinným materiálem. Kromě toho v samotném objektu dílny nalezli několik dalších kbelíků s rostlinným materiálem. Podobný materiál policisté zajistili také při domovní prohlídce rodinného domu. Celková hmotnost veškerého neoprávněně přechovaného rostlinného materiálu, který policisté zajistili, byla přibližně 5 kilogramů. Provedeným předběžným odborným vyjádřením bylo potvrzeno, že se jedná o sušiny marihuany. Veškerý zajištěný rostlinný materiál byl zaslán na odbornou expertízu.

Kromě toho měl sedmačtyřicetiletý muž ve stejném období poskytovat vyrobenou drogu obviněnému osmačtyřicetiletému muži. Drogu mu měl prodávat přibližně jednou týdně. Osmačtyřicetiletý muž mu za drogu nedával pouze finanční prostředky, ale například i z marihuany vyrobené konopné masti.

Sám osmačtyřicetiletý muž měl poté drogu marihuanu prodávat několika lidem. Například jednačtyřicetiletému muži jí měl v Karlových Varech prodat v nejméně sedmi desítkách případů. Třiatřicetileté ženě měl v uvedeném období drogu prodat v několika stovkách případů. Devětadvacetiletému muži měl marihuanu poskytovat zdarma několikrát do měsíce.

Osmačtyřicetiletý muž byl zadržen ve středu 3. listopadu poblíž bydliště sedmačtyřicetiletého muže. Při zadržení policisté v osobním vozidle osmačtyřicetiletého muže nalezli dvě igelitové přepravky s drogou marihuany.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných mužů do vazby, avšak soudce neshledal vazební důvody a jejich vyšetřování tak probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.11.2021 13:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy