Karlovarsko: Celníci zajistili cigarety s neplatnými tabákovými nálepkami

Na konci června zajistili karlovarští celníci dalších téměř 15 000 kusů cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou. V souladu s aktuálním zněním zákona o spotřebních daních došlo k 1. 2. 2021 ke změně sazby spotřební daně tabákových výrobků. Na základě této změny nelze po 30. 4. 2021 prodávat nebo skladovat cigarety s předchozí sazbou. Tato změna se promítla také do značení tabákových nálepek, pro předchozí období platilo písmeno „Z,“ nově platí písmeno “F.“

dezinfekce

V první polovině měsíce května proběhla celorepubliková kontrolní akce Celní správy ČR s názvem „OHAŘ II,“ která byla v souvislosti se změnou značení cigaret zaměřena na kontrolu tabákových výrobků. Zajištěno bylo téměř 140 000 kusů cigaret značených neplatnou tabákovou nálepkou, z toho v karlovarském regionu bezmála 8 000 kusů.

Přestože tabákové výrobky s označením „Z“ mohly být prodávány a skladovány pouze do konce dubna 2021, a od skočení přechodného období uběhly již více než 2 měsíce, karlovarští příslušníci dohledu zjistili na konci června v kamenné prodejně v obci Pomezí nad Ohří prodej cigaret s neplatnou tabákovou nálepkou. Celkem se jednalo o 14 568 kusů cigaret různých značek. Porušení subjektu budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Další cigarety, tentokrát bez tabákové nálepky, zajistili karlovarští celníci ve spolupráci s německými kolegy v rámci součinnostní kontrolní akci COOPERATION DE, na pozemní komunikaci mezi obcemi Potůčky a Johanngeorgenstadt. Při této činnosti bylo u jednoho občana SRN, který byl vytipován na území České republiky a směřoval do Německa, zajištěno celkem 3 300 neznačených cigaret. Tento případ budou nadále řešit němečtí kolegové.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy