Karlovarské kulturní léto láká

Karlovarské kulturní léto vstoupilo do své druhé poloviny. Akce pořádané městem v centru lázní i ve volnočasovém areálu Rolava jsou pro obyvatele i návštěvníky Karlových Varů velkým lákadlem. Během prvního srpnového víkendu si koncerty a filmové projekce pod širým nebem užily tisíce návštěvníků.

dezinfekce

„Jsem nadšená z tak velkého zájmu o všechny akce, které jsme na léto ve městě připravili. Je jich více než dvě stě a pro obyvatele i návštěvníky jsou zjevně atraktivní. Při procházce Karlovými Vary je patrné, že město opět žije a návštěvníci jsou spokojeni, o čemž jsem se byla sama minulý týden přesvědčit. Věřím, že se nám v podobném duchu povede připravit kulturní léto i v příštím roce,“ říká primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová.

Uplynulý víkend patřil z hlediska návštěvnosti k nejúspěšnějším. Sobotní koncert skupiny Jelen u hotelu Thermal byl vyprodaný a kromě tisícovky návštěvníků ve vymezeném areálu jej z okolních prostranství sledovaly stovky dalších lidí. Na filmové projekce na Rolavě, které jsou zdarma, dorazilo zhruba 400 diváků. A nedělní koncert Františka Nedvěda se skupinou Tiebreak si i přes nepřízeň počasí užilo asi 300 osob.

Program, který je součástí kampaně města k restartu lázeňství, cestovního ruchu a kulturně společenského dění v Kalových Varech, pokračuje až do konce prázdnin. Návštěvníci se mohou těšit například na koncerty skupin Mňága a Žďorp nebo Poetika, Anety Langerové, Pavla Callty, Lenky Filipové, Lenny i řady místních hudebníků. Pokračují středeční vystoupení Stand up komiků, kolonádní koncerty Karlovarského symfonického orchestru, komentované prohlídky města, divadelní představení a tematické workshopy pro děti. V sobotu 29. srpna se před hotelem Thermal uskuteční slavnosti gastronomie Vary°Vaří.



Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy