Kam vyrazit s dětmi do Západních Čech?

Přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou s dětmi? Zkuste západní Čechy! Trojice lázní, které bezesporu patří mezi nejhezčí města ČR, rozhledny a krásná příroda přinesou nezapomenutelné zážitky celé rodině!

dezinfekce

Přemýšlíte, kam letos vyrazit na dovolenou s dětmi? Zkuste západní Čechy! Trojice lázní, které bezesporu patří mezi nejhezčí města ČR, rozhledny a krásná příroda přinesou nezapomenutelné zážitky celé rodině!

Do města a za kulturou - do podzemí i na motokáry

V pohádkově krásném kraji najdete hned několik kouzelných míst. Jedno z nich je trochu strašidelné! Jsou to Pekelné sklepy ve Žluticích. Na jejich prohlídce se Vaším průvodcem stane skutečný čert. Cestou se setkáte s jeho rohatými kolegy, budete se muset popasovat s celou řadou čertovských hádanek a chytáků, prohlédnete si expozici vidlí či kotlů. Dokonce uvidíte i tajemný čertovský orloj! Co takový orloj asi měří?

Dospělé i děti nadchne muzeum optických iluzí Fatamorgana ve Františkových lázních. Čekají Vás tu dech beroucí zážitky, se kterými se Vaše hlava bude prát ještě pořádnou dobu. Vždyť se tu na chvíli stanete obrem, vznesete se nad povrch zemský nebo vystoupíte z obrazu!

Pro malé i velké průzkumníky přírody bude skvělým cílem výletu Motýlí dům Diana, který se nachází v Karlových Varech. Na dosah ruky se zde setkáte s motýli ze všech koutů světa, překrásných barev a mnoha velikostí i tvarů. Ale pozor, nesahat! Jemná motýlí křídla se naším dotykem mohou nenávratně poškodit.

Město Cheb s otevřenou náručí přivítá milovníky adrenalinu všech věkových kategorií. Na místní závodní dráze se totiž na chvíli můžete stát odvážným řidičem závodních motokár. Větší dětí mohou jet sami, ty menší pak ve speciální motokáře pro dva. Ať tak či tak, užijete si rychlost na rovinkách, napětí v zatáčkách i radost při průjezdu cílem. Veškeré vybavení Vám tu zapůjčí!

Do přírody - na návštěvu ke skalním velikánům i na vysoké rozhledny

Nad řekou Ohří, jen kousek od Karlových Varů, se tyčí vysoké, členité Svatošské skály. Podle místní pověsti se jedná o zkamenělé svatebčany. A skutečně - schválně se postavte na protější břeh řeky, přivřete oči a místo vysokých skalních útvarů si představte krásnou nevěstu v bílých šatech a vyšňořeného ženicha. Kromě Nevěsty a Ženicha tu ale najdete i další účastníky svatby - Pátera, Svědky nebo Muzikanty. Po visutém lanovém mostě pak přejděte přímo mezi skály a porozhlédněte se zde. Nacházíte se na území národní přírodní památky, v němž se nachází mnoho vzácných druhů rostlin.

Jen kousek od Svatošských skal najdete Dětský ráj Svatošky. V zábavním areálu si to své najde každý člen rodiny. Vzduchová trampolína, dřevěné hřiště, lanové centrum, jízdy na indiánských koních nebo prohlídka minizoo, to vše Vás tu bude čekat!

Západní Čechy jsou také rájem rozhleden a dalekých výhledů. Mezi ty původní, kamenné, patří rozhledna Bučina, která na svém místě stojí už od konce 19. století. Milovníky moderních staveb nepochybně nadchne rozhledna Koráb nedaleko Kdyně. Výstup není jen tak, po točitém schodišti plechovým tubusem rozhledny ale vystoupáte do výšky téměř 30 metrů a prohlédnete si Šumavy či Brdy, ale při dobré viditelnosti i daleké Alpy.

Kde se ubytovat?

Západní Čechy nabízejí celou řadu ubytování pro rodiny s dětmi. Pro ty, kteří hledají luxus a maximální pohodlí je tu Hotel Malé Versailles. Jak už název napovídá, jedná se o nejlepší hotel v Karlových Varech. Ubytujete se tu nejen s dětmi, ale také s domácími mazlíčky. K dispozici Vám budou pokoje s vlastní koupelnou, televizorem a vybavením, hotelová restaurace nebo soukromé parkoviště.

Stylové ubytování v příjemném venkovském prostředí pak nabízí Pension Manský dvůr. V historických budovách postavených v místním stavebním slohu naleznete pokoje i apartmány, pronajmout si můžete ale také samostatný domek pro rodiny či skupiny. V areálu dvora najdete dětské hřiště, možnost rybaření či procházek do okolí

Zdroj obrázku: pixabay.com/karlsbad-2831021/

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy