Josefov a Dasnice uspěly v soutěži Obec přátelská rodině a seniorům

I v letošním roce vyhlásilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR soutěž Obec přátelská rodině a seniorům. V rámci akce byly v pěti kategoriích oceněny obce, které přišly s výjimečnými projekty v oblasti proseniorské a prorodinné politiky. Mezi vítěze bylo rozděleno více než 18 milionů korun na podporu těchto projektů. K oceněným patří i Josefov a Dasnice z Karlovarského kraje.

dezinfekce

Soutěže se mohly účastnit všechny obce, města, statutární města a městské části z celé České republiky. Přihlásilo se celkem 37 obcí v 5 kategoriích, rozdělených podle počtu obyvatel. Josefov se umístil na 2. místě v  kategorii „Obec přátelská rodině“ a spolu s Dasnicemi také obsadily obě obce 2. místo v kategorii „Obec přátelská seniorům."

„Mám velkou radost, že se umístily i naše obce a panu starostovi Josefova i paní starostce Dasnic moc blahopřeji. Je vidět, že se snaží vyjít vstříc rodinám i lidem staršího věku a myslí na ně při pořádání akcí i v dalších aktivitách,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Podle ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové je soutěž jednou z možností, jak podpořit snahu obcí o vytváření prostředí přátelského rodině a seniorům. Ocenění formou dotace se udílí na základě žádosti o podporu aktivit, rozvíjejících aktivní rodinný a seniorský život. Finanční prostředky jsou využívány například k pořádání různých kulturních akcí, které jsou možností pro setkávání a aktivní komunitní život. Obce peníze z dotace vynakládají i na vzdělávání veřejnosti, poskytování různých typů poradenství, organizaci seminářů, ale i zřizování family a senior pointů.

O této soutěži jsme vás informovali zde.



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy