Ježíškovo vánoční razítko 2020 bylo odtajněno

Vánoční zvoneček? Kometa? Vánoční hvězda? Pro rok 2020 je vánoční razítko odtajněno! V pondělí 24. listopadu obdržela Ježíškova pošta, Pošta Partner, potěšující zprávu, že je ruční příležitostné razítko České pošty na cestě.

dezinfekce

Od roku 1994 má ruční vánoční razítko originální výtvarnou podobu. Na vánočním razítku v minulých letech nechyběl například Ježíšek, vánoční hvězda, věnec nebo kometa, prostě symboly vánočních svátků. 

Pro rok 2020 byl vybrán stylizovaný portrét malého Ježíška orámovaný kometami.

Vánoční razítko milují děti i sběratelé, a proto se zásilky nepočítají na gramy, dekagramy, ale na kila. V loňském roce orazítkovali pracovníci božídarské pošty 341 kg. Vánoční příležitostné razítko znají nejen v českých zemích.

„Pravidelně odesíláme vánoční zásilky s tímto příležitostným razítkem do Německa, Ruska nebo Holandska. Z Božího Daru putují ale pohledy, přání a dopisy také do exotických zemí, jako jsou Čína, USA a Austrálie," říká Marek Smitka z Infocentra Boží Dar. 

Také pro vánoční poštu bylo nutno přijmout opatření v souvislosti s pandemií COVID-19. Pracovníci Pošty Partner nosí roušky a se zásilkami a ručním příležitostným razítkem pracují v rukavicích.

Od 1. do 23. prosince můžete vánoční razítko získat i vy. Pět kroků jak správně postupovat.
1. Napište Vaši pohlednici, vánoční dopis nebo přání Vašim blízkým nebo známým.
2. Napište na Vaši zásilku určenou k orazítkování cílovou adresu.
3. Ofrankujte Vaši zásilku poštovní známkou odpovídající poštovnému do místa určení.
4. Váš pohled, dopis nebo přání vhoďte osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zašlete v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar.
5. Vaši vánoční zásilku orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner od 1. do 23. prosince příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou zpět na Vámi uvedenou adresu.

Adresa Ježíškovy pošty:
Vánoční Pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar

Více informací na www.bozidar.cz.


Zdroj: Infocentrum Boží Dar


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy