Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov 2021

Dne 2. září 2021 v Galerii umění začíná koncertem 38. ročník mezinárodního jazzového festivalu JAZZFEST KARLOVY VARY - SOKOLOV 2021. Festival, konaný za hlavní finanční podpory Města Karlovy Vary a Karlovarského kraje, posunula pořádající organizace Jazzový kruh oproti tradičnímu říjnovému termínu o měsíc kupředu. Z obavy, aby se neopakovala situace z loňského roku, kdy festival předčasně ukončil říjnový lockdown.

dezinfekce

Festival zahájí domácí, z karlovarského regionu pocházející formace Jazz Cakes se zpěvačkou Lucií Víškovou v čele.  Skupina vedle jazzových standardů ráda zabrousí i do jiných populárních žánrů s důrazem na vlastní nové a neotřelé aranže.

Poté se představí americká zpěvačka hlubšího zastřeného tónu Lauren Henderson zaměřená především na karibskou a latinskou hudbu. V repertoáru se objevují standardy i vlastní originální skladby. Pestré různorodé hudební pozadí Lauren Henderson je hluboce zakořeněné v jazzu a ovlivněné zpěvačkami jako jsou Sarah Vaughan či Omara Portuondo. Zpěvačku, která má na kontě osm alb, doprovodí americký klavírista rakouského původu Walter Fischbacher, zdejšímu publiku již dobře známý, stejně jako kontrabasista Petr Dvorský a bubeník Ulf Stricker.

Koncert začíná v 18 hodin.

Více informací viz zde.

Dále Muzeum Karlovy Vary hostí v sobotu 4. září Karlovarský folklorní festival. V muzeu na Nové louce se uskuteční koncert s tanečním vystoupením.

Akce se koná u příležitosti dvaceti let od úmrtí Alešy Balounové, folkloristky a spoluzakladatelky souboru Dyleň. Vystoupení doplní malá výstavka připomínající první čtvrtstoletí folklorního festivalu. 

Začátek je ve 14 hodin.


Zdroj: Lev Havlíček

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy