Jak vybrat nejlepší granule pro vašeho psa? Čtěte pozorně složení!

Zdroj foto: Chendongshan / Shutterstock.com Vybírání kvalitních granulí pro psa by mělo probíhat stejně, jako váš běžný nákup potravin pro sebe. Stejně jako sami sobě chcete dopřát to nejlepší a nejkvalitnější, poskytněte to také svému pejskovi. V praxi to znamená jediné – pečlivé čtení etiket a nespokojení se s málem. Jak kvalitní psí granule poznat?

dezinfekce

Na prvním místě musí být vždycky maso

Kvalitní granule pro psy by měly obsahovat hlavně maso. Hodně masa. Ideálně by masová složka granulí měla tvořit 30 % obsahu. Pokud se ve složení vyskytuje čerstvé maso, mělo by hned za ním následovat maso sušené. S obsahem masa souvisí také obsah tuků - pejskům mnohem více poslouží živočišné tuky, nikoli ty rostlinné.

Zapomeňte na barviva

Zdají se vám granule moc barevné? I to může být známkou toho, že granule obsahují příliš mnoho látek, které by obsahovat nemusely. Nejčastěji se jedná o barviva a další chemické látky, které psům neprospívají. Dávejte proto přednost psím granulím, které vypadají přirozeně a jejich složení nezabírá většinu obalu.

Dávejte pozor na alergeny

V neposlední řadě se zaměřte také na složky, které mohou být spouštěči alergií. Abyste neriskovali, že bude pes trpět trávicími obtížemi, preferujte hypoalergenní granule pro psy, případně takové granule, které neobsahují lepek, zbytečná dochucovadla, chemické konzervanty, sóju, celulózu a rostlinné oleje.

Přestože se může zdát, že najít a vybrat vhodné granule pro psy může být hotová věda, chce to jen umět číst správně etikety a zapamatovat si, že maso musí být vždy na prvním místě. Kromě něj si pohlídejte, aby nebyly ve složení uvedené látky, které tam nemají co dělat. Jmenovitě například sůl, lepek, sója či chemické konzervanty. Pozor si dávejte také na barvu granulí – čím přirozenější, tím lepší.

Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografie - Inzerent

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy