Jak vybrat hodiny do bytu? Můžete vsadit na kyvadlové

Mít přehled o správném čase je hodně důležité. Proto nosíme náramkové hodinky, abychom nikam nepřišli pozdě, případně nám neušel začátek filmu v televizi či divadelního představení v divadle. Hodiny mohou být i zajímavou bytovou dekorací, která dobře vypadá a svým charakterem zapadne do interiéru. Jak je nabídka hodin na současném trhu?

dezinfekce

Dejte si pozor na hlučnost hodin

Nemusíte se bát, že si v sortimentu hodin nevyberete. Je natolik bohatý, že budete mít spíše problém, kterému modelu dát raději přednost. Když budete hodiny do bytu vybírat, určitě zohledněte nejen jejich design, který bude prvořadý, ale také hlučnost. Kdo v ložnici rád spí v naprostém tichu, ten si tam určitě nepořídí hlučné pendlovky. Kyvadlové hodiny se více hodí do obývacího pokoje, případně jídelny nebo pracovny. Patří k nejstarším typům ciferníkových hodin. Jsou poháněné kyvadlem, které je zároveň i hlavní ozdobný prvek. Současně funguje i jako regulátor chodu. S jeho pomocí lze nastavit přesnost kyvadlových hodin.

Vsaďte na zajímavý design

I u kyvadlových hodin lze vybírat z různých designů. Můžete pořídit nástěnné hodiny v dřevěném provedení, jež věrně kopírují vzhled klasických pendlovek. Jejich příjemný zvuk gongu přinese do interiéru atmosféru klidu a pohody. Výrobci hodin ovšem myslí i na ty, kteří dávají přednost modernímu vzhledu. Třeba JVD hodiny vsadily na atraktivní design nástěnných kyvadlových hodin, jenž nebude dělat ostudu v žádném moderně zařízeném bytě. Na jejich výrobu byl kromě dřeva použitý také kov či sklo. Jistě nebude pro vás probléme si vybrat hodin i do industriálního stylu vašeho bydlení.

Kyvadlové hodiny na stěnu i na komodu

Kromě nástěnných kyvadlových hodin existují i varianty, které si můžete postavit třeba na komodu v jídelně, pracovně nebo v obývacím pokoji. Oproti nástěnným jsou tyto hodiny menší velikosti, obvykle je pohání quartzový hodinový strojek na baterii. Kyvadélko je pak v tomto případě jako zajímavý detail.

Zdroj obrázku: Chris Hill / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy