Jak vybírat brýle, aby vám skutečně pomohly v každé situaci

Ne každý si zvládneme vybrat hned na první pokus brýle, které nám budou věrně a dlouho sloužit. Někteří z nás si nedokáží představit ani jediný den bez nich.

dezinfekce

Zdroj obrázku: {NDAB Creativity} / Shutterstock.com

Jde o pomůcku, bez níž si řada z nás nedovede svůj den ani představit. Přesto si je ne vždy vybereme tak dobře, aby nám dokázaly pomoci opravdu s každým problémem. Také se stále nevyznáte v pojmech jako antireflexní skla, ochrana proti UV záření nebo brýle odolávající modrému světlu?

Udělejte si v nich pořádek jednou provždy. A nezáleží na tom, zda potřebuje brýle třeba jen pro řízení v autě nebo zda jsou vašimi nezbytnými pomocníky opravdu po celou bdělou část dne.

Brýle, určené speciálně pro „ajťáky“ a pracovníky v kanceláři

Potýkáte se často s unavenýma očima? Při své práci neustále hledíte do monitoru a máte dojem, že se na vás vše negativně podepisuje například v podobě zhoršeného usínání a snížené kvality spánku? Pak jste se stali další obětí tzv. modrého světla. Právě ono se nejvíce podílí na přetížení očí a ve večerních hodinách navíc blokuje i tvorbu spánkového hormonu melatoninu.

Díky speciální úpravě skel naštěstí lze jeho působení velmi účinně zablokovat. Poptejte se na tuto možnost ve své optice nebo vsaďte na kolekce nápaditých brýlí od eyerim collection, které tuto možnost nabízí již ve standardní výbavě.

Antireflexní úprava – pouhý trend nebo skutečně užitečná vychytávka?

Dnes nabízí tuto úpravu každá lepší prodejna optiky. Cena za ni však bývá poměrně citelná a my tedy právem zvažujeme, zda do ní jít či ne. „Budete díky ní lépe vidět,“ - to je nejčastější věta, díky níž vám odborníci vysvětlí vše. Tedy alespoň podle jejich názoru. Pojďme se na ni tedy podívat tak trochu pod drobnohledem, co říkáte?

Když se řekne dioptrické brýle s antireflexní úpravou, máme na mysli takové, které mají skla upravena speciální technologií. Ta se postará o filtraci všech nepříjemných odlesků, jimiž vás může zahrnout například sluneční světlo nebo rozsvícená lampička. Usnadní vám tak čtení, nejrůznější ruční práce nebo další náročné činnosti.

macro_life


Zdroj obrázku: {macro_life} / Shutterstock.com

Když nevíte, jaký antireflex vybrat

Ovšem aby byla celá problematika ještě komplikovanější, měli byste vědět, že náš trh nabízí více než jednu dostupnou možnost. Tzv. antireflex vás tak může ochránit například i před nebezpečným UV zářením, zablokuje škodlivé modré světlo, nabídne antistatickou úpravu nebo se postará o vyšší odolnost skel vůči znečištění. Můžete si tedy nechat vyrobit brýle opravdu přímo na míru a přesně pro podmínky, jimž čelíte nejčastěji.

Rozhodně tedy nejde jen o pouhou estetickou záležitost. Naopak. Leckdy vám dokonce pořízení „antireflexu“ dokáže ušetřit i některé jiné výdaje. Nebudete si muset kupříkladu kupovat zvlášť brýle sluneční a rozhodovat se tak mezi lepším viděním a pohodlím pro své oči.

Ve hře jsou i multifokální brýle

Potřebuje lepší zrak nejenom na dálku, ale také na blízko? Pak pro vás nejspíš nebude nejkomfortnější neustále měnit příslušný druh brýlí. V mnoha situacích to navíc ani nejde – například při řízení totiž potřebujete vidět stejně ostře na terén před sebou i na příslušné budíky na palubovce. A jak to tedy vyřešit?

Vsaďte na multifokální brýle. Není náhodou, že původně byly vyvinuty právě pro řidiče. Poznáte je podle velké brýlové plochy určené pro lepší orientaci v prostoru, do níž je však zasazena menší ploška, díky které skvěle uvidíte třeba i drobný text v knize. Jejich používání je jen otázkou zvyku. Nebojte se, obvykle si na ně zvyknete za pár dní a už nikdy tak nebudete muset hledat brýle na čtení, které jste si jenom „někde položili.“ Není totiž nic jednoduššího, než mít multifokální skla stále po ruce a připravená k akci.

Chcete být šik? Vyberte si z bohaté nabídky tvarů a barev. Slaďte brýle třeba se svými oblíbenými prstýnky, řetízky nebo jinými doplňky. Uvidíte, jak skvěle se budete cítit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.02.2021 14:51



0 +
 

Hlavní zprávy