Jáchymov: Vydíral a okradl několik mužů

Dvacetiletý muž se měl svého jednání dopustit ve více než 7 případech v období od konce měsíce března do konce května 2018. Obviněný muž měl několikrát během této doby na ulicích oslovit několik mužů a požadovat po nich elektroniku, mobil nebo peníze. Při každém incidentu měl muž vyhrožovat újmou na zdraví, pokud by mu nevyhověli.

dezinfekce

V polovině dubna 2018 měl 20letý muž v Jáchymově oslovit muže, po kterém měl chtít finanční hotovost. Poškozený muž se měl bránit argumentem, že mu žádné peníze nedluží. Obviněný muž ho měl několikrát udeřit do obličeje. Měl mu poté vyhrožovat, že mu odcizí šperky a telefon pokud mu peníze nedá. Poškozený z obavy o své zdraví mu finanční hotovost předal. Muž měl ještě v dubnu oslovit stejného muže na ulici s tím, že po něm chce poslední věc, a to jeho telefon. Ze strachu mu opět poškozený svůj telefon dal.

Fyzického napadení se měl muž dopustit také 29. 5. 2018 v odpoledních hodinách opět v Jáchymově. Muž měl pokřikovat z okna jednoho bytu na dalšího muže, který šel po ulici. Následně měl za ním vyběhnout ven a chtít po něm peníze a elektroniku s tím, že pokud mu ji nedá, počká si na něj, až skončí v práci. Během hádky měl obviněný muž udeřit poškozeného do obličeje. Ze strachu mu poškozený muž slíbil, že peníze sežene a elektroniku mu předal.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání muže pro zvlášť závažný zločin loupež a pro přečiny vydírání a výtržnictví v jednočinném souběhu s přečinem ublížení na zdraví. Muž je umístěn v policejní cele. Kriminalisté podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval. V nejbližší době bude muž předán soudu.

Svým jednáním způsobil poškozeným škodu v celkové výši přesahující 11 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 10 let.

nprap. Bc. Soňa Hergezelová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy