Informace o počtu nakažených v chebské nemocnici jsou fámy

S ohledem na množící se vaše dotazy ohledně stavu a počtu nakažených v chebské nemocnici, jsme oslovili mluvčího Karlovarské krajské nemocnice Vladislava Podrackého.

dezinfekce

Jeden zaměstnanec se nakazil přenosem v rodině, z tohoto důvodu bylo zahájeno plošné testování celé denní směny. Díky němu se podařilo odhalit dalšího pozitivního pracovníka.

"Dále jsme měli v minulém týdnu také čtyři pacienty s COVID-19. Pacienti se pohybovali na Interním oddělení, I-JIP, ARIM. Vzhledem k tomu, že se na pozitivitu pacientů přišlo až s časovým odstupem, byla v první fázi testována většina zaměstnanců interního a ARO oddělení. Což je zřejmě i hlavní příčina té fámy," sdělil Vladislav Podracký. 

Testováno: 70 zaměstnanců
Pozitivní na COVID-19: 5 (ne u všech je jasná souvislost s péčí o pacienty) – všichni jsou v domácí izolaci.

V podstatě výsledky testování celkem jasně potvrdily, že ochranné pomůcky fungují a nastavené mechanismy též.

"Máme samozřejmě v plánu další preventivní opatření, ať už to jsou opakovaná školení personálu v používání osobních ochranných prostředků, tak Izolace a testování podezřelých pacientů, zejména pacientů přijímaných k intenzivní péči. Zároveň v Chebu probíhá intenzivní rekonstrukce JIP-ARO pro vyčlenění prostor pro COVID-19 pacienty," dodal. 


Zdroj: Vladislav Podracký

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy