Informace k přechodu na nový digitální signál DVB-T2

Vysílače Zelená hora a Klínovec vypnou stávající vysílání ve starém standardu DVB-T 12. února 2020.

dezinfekce

V České republice odstartovala druhá vlna televizní digitalizace. Přeladění na nový digitální signál DVB-T2 se postupně dotkne všech domácností, které přijímají vysílání pomocí klasické venkovní či pokojové antény nebo společné antény pro bytové domy. Diváků, kteří mají kabelovou televizi, satelit nebo sledují televizi pouze přes internet, se změny netýkají. Vysílače Zelená hora a Klínovec vypnou své stávající vysílání ve starém standardu DVB-T ve středu 12. února 2020.

Pro přechod na DVB-T2 není v drtivé většině případů potřeba měnit nastavení antény. Pokud není anténa nijak upravena, např. zesilovači, filtry a podobně, stačí televizi pouze přeladit. Je však potřeba mít televizi nebo set top box, který je schopný tento nový signál přijímat. Vodítkem může být třeba web Českých radiokomunikací www.dvbt2overeno.cz, kde je možné zjistit, zda dané zařízení novému standardu DVB-T2 (normě DVT-T2/HEVC nebo H.265) vyhovuje. Při koupi nového přístroje je možné se řídit kulatou zlatou samolepkou s logem DVB-T2 ověřeno.

S jakýmikoli dotazy ohledně termínů vypínání, způsobu přeladění nebo jiných technických problémů se můžete obrátit na telefonní centrum České televize na čísle 2 6113 6113, případně na e-mail info@ceskatelevize.cz. Podrobné informace jsou dostupné také na webu www.digict.cz.  


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy