Ideální sportovní sluchátka: Jak je vybrat?

Do sportovní výbavy každého cvičence neodmyslitelně patří funkční outfit, pohodlné tenisky a pak také kvalitní sluchátka. Hudba je totiž hnacím motorem mnoha vyznavačů cvičení. Stejně tak je ale využijete při běhu či procházce venku. Jak správně vybrat sluchátka na sport a která jsou právě v kurzu?

dezinfekce

Bezdrátová sportovní sluchátka

Většina sportovců sahá spíše po bezdrátových sluchátkách, jelikož to poslední, co během cvičení potřebujete, jsou kabely kolem těla. Nejnovější sluchátka i přehrávače jsou již standardně bezdrátová a poskytují velmi kvalitní přenos a poslech hudby. Nejčastější volbou pak bývají tzv. pecky, ty však ne každému při běhu či skákání drží v uších. Můžete ale také sáhnout po in-ear sluchátkách. Ty v uších sedí mnohem lépe a jejich velkou předností je pak dokonalé tlumení okolního hluku.

AirPods sluchátka

Průkopníkem v oblasti bezdrátových sluchátek se stala společnost Apple, která před lety přinesla na trh svoje true wireless sluchátka AirPods. Mezi jejich klíčové výhody patří, že je díky technologii Bluetooth spárujete s jakýmkoliv zařízením. Hudbu a podcasty tak můžete poslouchat nejen z telefonu, ale i z tabletu nebo chytrých hodinek. Prakticky nic neváží, a eliminují zvuky z okolí. Jejich cena startuje na 3 490 Kč.

Jabra Elite Sport

Tato sluchátka jsou malá, elegantní a drží v uších i při intenzivnějším běhu. Jsou bezdotyková a bez propojovacího kabelu. Pro využití všech funkcí si budete muset stáhnout mobilní aplikaci a nutno podotknout, že nemají vlastní paměť na ukládání hudby. Tyto malé nedostatky však kompenzuje bezchybný zvuk a další doplňkové funkce, jako je měření tepové frekvence z ucha, měření VO2 max nebo třeba hlášení statistik běhu. Pořídit si je můžete za 6 490 Kč.

Beats Flex

Pro ty, kterým se do sportovních sluchátek nechce příliš investovat, jsou skvělou volbou právě Beats Flex. Jedná se o bezdrátová sluchátka, která jsou vzájemně propojena krátkým nitinolovým kabelem. Jejich pořizovací cena se pohybuje kolem 1 190 Kč a za málo peněz nabízejí Beats Flex skutečně hodně muziky. Na trhu jsou pak k dostání v různém barevném provedení, na výběr je modrá, černá, kouřově šedá a citronově žlutá varianta. Součástí balení těchto sluchátek, která umožňují až 12hodinový poslech, jsou špunty ve čtyřech různých velikostech.

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy