I nadále můžete přispět do krajských veřejných sbírek na pomoc lidem z regionu

Karlovarský kraj pokračuje v podpoře vyhlášených veřejných sbírek. Do těch mohou lidé i nadále přispívat vložením finanční hotovosti do zapečetěných pokladniček, případně zasláním peněz na transparentní účty.

dezinfekce

Jedná se o pomoc třem nemocným obyvatelům regionu, kterým chce Karlovarský kraj touto formou pomoci v jejich léčbě a rehabilitaci. 

„S kolegy ve vedení kraje jsme se rozhodli, že pomůžeme Matějovi, Honzíkovi a paní Soně a vyhlásíme pro ně veřejné sbírky. Zájemci, kteří chtějí přispět, mohou navštívit recepci krajského úřadu, kde jsou umístěné sběrací pokladničky. Ty také vozíme s sebou po krajských akcích. Pro každou ze sbírek jsme zřídili rovněž transparentní účet, kam lze odesílat peníze. Všem dárcům ze srdce velice děkujeme,“ uvedla náměstkyně hejtmana Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

První z veřejných sbírek podporuje Honzíka Šnajdra, který má následkem těžké hypoxie postižený mozek a velké problémy s pohybem. I když se chlapci zdraví zcela nevrátí, rodiče se snaží dělat maximum pro to, aby mohl vést co nejhodnotnější život. Schází jim ovšem peníze na potřebnou léčbu. Právě získané finanční prostředky mají sloužit k úhradě intenzivní rehabilitace v Piešťanech. Zájemci mohou přispět do sbírky zasláním peněz na transparentní účet č. 123-479000247/0100. 

Na konci měsíce června vyhlásil Karlovarské kraj veřejnou sbírku také na podporu Matěje Židlického. Tomu lékaři diagnostikovali Angelmanův syndrom. Jedná se o formu vrozeného genetického onemocnění, jež sice nelze úplně vyléčit, ale jeho projevy se daří výrazně zmírňovat. Základním prvkem rehabilitace je speciální obleček Therasuit, jenž umožňuje pacientovi pohyb ve všech osách a zvyšuje účinek cvičení. Finanční prostředky ze sbírky poputují na úhradu nákladů za tuto rehabilitaci. Příspěvky je možné zasílat na účet č. 123-1568640267/0100.  

Třetí aktuální pořádaná sbírka se snaží získat finanční prostředky na léčbu kmenovými buňkami pro paní Soňu Benešovou. Tu potkal velice těžký osud. Poté, co onemocněla cévní mozkovou příhodou a ochrnula, podlehl její manžel boji s rakovinou. O malého pětiletého syna se v současné době stará její sestra. Mladé mamince by mohla výrazně pomoci nákladná léčba kmenovými buňkami, kterou si ovšem musí zaplatit sama. Finanční prostředky ze sbírky budou použity na pokrytí nákladů léčby. Peníze lze poslat na účet č. 123-1774900277/0100. 



Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy