Hroznětín: Vyproštění převrácené cisterny trvalo několik hodin

K hlášené dopravní nehodě cisterny vyjížděli ve čtvrtek odpoledne hasiči ze tří jednotek. Cisterna havarovala u Hroznětína na Karlovarsku a převážela fekálie z nedalekého chovu zvířat.

dezinfekce

Řidiče si převzala záchranná služba, hasiči museli řešit únik jak nákladu, tak provozních kapalin z auta. Bylo nutné zajistit náhradní vozidlo a přečerpat obsah cisterny, teprve poté mohla odtahová služba začít s vyproštěním nákladního auta. Komplikované vyprošťování trvalo až do večerních hodin. Během zásahu byla nutná spolupráce s orgánem životního prostředí. Silnice byla plně průjezdná po deváté hodině večer.

O této nehodě jsme vás krátce informovali zde.

Nehoda z pohledu Policie ČR.
Ve čtvrtek dne 16. srpna 2018 v odpoledních hodinách řídil 24letý řidič cisternu, a to po silnici od Hroznětína na Ostrov. Během jízdy zřejmě neuzamkl zadní nápravu přívěsu a při projíždění kruhového objezdu došlo k přetočení celé soupravy na bok a následnému úniku provozních kapalin a kejdy. Na místě zasahovala hasičská jednotka z Karlových Varů a dostavil se i pracovník z Odboru životního prostředí z Městského úřadu v Ostrově. Dle jeho vyjádření k poškození životního prostředí nedošlo. Řidič při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Alkohol byl vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem jednoho milionu korun. Za přestupek mu byla dopravními policisty uložena pokuta.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje 
            Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.08.2018 09:02




0 +
 

Hlavní zprávy