Horní Slavkov: Z kočárku odcizil peněženku

Policisté z Obvodního oddělení Horní Slavkov sdělili místnímu 26letému muži podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Podezřelý muž se tohoto jednání měl dopustit na začátku října ve večerních hodinách v Horním Slavkově v panelovém domě. Ve společné chodbě domu měl muž ze zde umístěného kočárku odcizit pánskou peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. K té měl 40letý poškozený muž napsaný a uložený v peněžence PIN kód. Podezřelý toho využil a následně několik hodin po krádeži peněženky měl provést výběr hotovosti z odcizené platební karty ve výši kolem 12 tisíc korun. Celková škoda, kterou krádeží poškozenému muži způsobil, tak dosáhla částky kolem 17 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na 3 léta, neboť byl již v minulosti za obdobný trestný čin potrestán nebo odsouzen.

Prevence:
Policie tímto žádá všechny občany, aby si na své věci a jiné cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci. Jestliže si svůj PIN kód Vaší kreditní karty nepamatujete, neukládejte si číslo do její blízkosti. Rozumnějším řešením je uložení čtyřmístného čísla například do Vašeho mobilního telefonu. U bezkontaktního platebního styku si nastavte potřebný denní limit u obchodníka. Pokud dojde k odcizení Vaší platební karty, ihned se telefonicky obraťte na svou banku a kartu zablokujte. Pro zloděje totiž není nic jednoduššího, než zamířit k nejbližšímu bankomatu, kde Vás během krátké chvíle připraví o Vaše finance.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy