Handy Cyklo Maraton opět zamíří do našeho regionu

Oblíbený pětidenní nonstop cyklistický závod, v němž se společně na trať vydávají zdraví i handicapovaní cyklisté, opět zavítá do našeho regionu. Radní pro oblast tělovýchovy a sportu Josef Váňa se 14.2.2020 sešel s organizátorem akce a zástupcem spolku Cesta za snem Heřmanem Volfem.

dezinfekce

Metrostav Handy Cyklo Maraton bude odstartován 28. července v Praze a časový limit pro zdolání stanovené trasy o délce 2222 kilometrů, která vede napříč regiony, je 111 hodin.

„Velmi se mi líbí myšlenka projektu. Díky němu se daří veřejnost přesvědčit o tom, že zdraví i postižení lidé dokáží fungovat jako jeden tým a že sport, konkrétně cyklistika, je opravdu otevřena všem. S panem Volfem jsme se bavili o finanční podpoře závodu i možnosti sestavení krajské štafety. Zároveň nám byl představen i předběžný plán trasy na území našeho regionu,“ uvedl radní pro oblast tělovýchovy a sportu Josef Váňa.

Závod je unikátní nejenom svou délkou, kdy se v podstatě jedná o nejdelší cyklistický podnik v Česku, ale také svým otevřeným pojetím. V základních kategoriích musí být týmy sestaveny tak, že součástí party cyklistů je vždy minimálně jeden člověk s nějakým druhem postižení. Letošní ročník navíc s sebou přinese celou řadu novinek. Na rozdíl od předešlých let trasa povede pouze na území České republiky. Poprvé si trasu nebudou vybírat jednotlivé týmy, ale bude pevně stanovena. Výhodou je nejenom větší bezpečnost závodníků, jejich interakce, ale také větší podpora ze strany fanoušků, kteří budou přesně vědět, kam mohou přijít fandit. Každý ročník má své konkrétní téma, jež vychází ze spolupráce s Ministerstvem pro místní rozvoj a Agenturou CzechTourism. Letos budou průjezdními body hrady a zámky. Cyklisté tak v každém kraji navštíví vždy po jednom zámku a jednom hradu.

Více informací najdete na zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy