Habartov: Na policii přijel opilý. Navíc s sebou vzal známého, který nenastoupil do vězení

Dvaapadesátiletý muž ze Sokolova měl v pondělí 14. května letošního roku v dopoledních hodinách přijet osobním vozidlem značky Škoda do Habartova, kde si měl vyzvednout chlapce, kterého má v pěstounské péči. S ženou, u které byl chlapec na návštěvě, se ovšem muž nepohodl a celý spor se dvojice rozhodla řešit na policii.

dezinfekce

Dvaapadesátiletý muž se vydal osobním vozidlem značky Škoda k Obvodnímu oddělení Habartov, kde na něj u parkoviště čekali policisté. Po příjezdu muž zaparkoval a s policisty začal řešit svůj problém. Během toho policisté ucítili z muže alkohol, a proto ho vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se dvaapadesátiletý muž podrobil a zkouška vyšla s pozitivním výsledkem 1,11 promile.

Při provádění dechové zkoušky si policisté všimli, že na zadní sedačce osobního vozidla značky Škoda, se kterým muž přijel, spí osoba. Lustrací bylo následně zjištěno, že se jedná o třiatřicetiletého muže, který bez závažného důvodu nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Muž byl tedy zadržen a poté policejní hlídkou eskortován přímo do věznice.

Dvaapadesátiletému muži policisté z Obvodního oddělení Habartov sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.07.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy