Habartov: Na policejní služebnu přijel opilý

Dvaapadesátiletý muž z jedné menší obce na Sokolovsku měl v sobotu 11. července letošního roku být na své zahrádce, kde měl popíjet alkohol. Ve večerních hodinách si měl začít kontrolovat svůj bankovní účet, na kterém zjistil nesrovnalosti ve finančních prostředcích. A ty se nakonec rozhodl řešit.

dezinfekce

Těsně před půlnocí měl nasednout do osobního automobilu značky Škoda a jet do Habartova na obvodní oddělení. Po příjezdu zaparkoval automobil na místě vyhrazeném pro služební vozy policie a vyčkal na sloužící policisty.

Po jejich příjezdu s nimi začal muž problém řešit. Policisté si okamžitě všimli, že z něj je cítit alkohol, proto ho vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Muž souhlasil, ale ještě předtím policistům přiznal, že alkohol pil a navíc přijel osobním automobilem. Následná orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu vyšla s pozitivním výsledkem 1,29 a 1,32 promile. Poté podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Po provedených úkonech mu policisté z Obvodního oddělení Habartov sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024