GOAML se může pyšnit novou školní zahradou s venkovní učebnou

Učitelé a žáci Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně (GOAML) se dočkali rekultivace školní zahrady a venkovní učebny. Škola se totiž zapojila do výzvy Ministerstva životního prostředí, ze které se jí podařilo získat na tento projekt dotaci ve výši téměř půl milionu korun.

dezinfekce

Zahrada, jež se nachází za budovou školy, se tak stane centrem na podporu environmentálního vzdělávání (EVVO) a venkovní výuky. Prvotně je určena pro hodiny biologie, chemie, fyziky a zeměpisu, ale využívat ji budou moci i pedagogové dalších předmětů. Sloužit bude také žákům v době jejich volných hodin.

Školní zahrada je vybavena dvěma pergolami právě pro venkovní výuku, vyvýšenými záhony, kompostérem, pařeništěm, biotopovým prvkem, meteostanicí, hmyzím hotelem, nádobami na zadržování dešťové vody a pecí na chleba. Osazena je různými místními dřevinami včetně ovocných stromů. Zahrada je v současné době zazimována a další rostliny tam budou vysazeny na jaře příštího roku.

V rámci Dne otevřených dveří GOAML se uskutečnilo také vysazení „Stromu výročí,“ a to javoru červeného, který se stal jednou z dominant školní zahrady.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy