Františkovy Lázně: Postup do finále extraligy stolního tenisu 2017

Františkovy Lázně vyřadily El Niňo Praha a jsou ve finále.

dezinfekce

Až hodinu a čtvrt po půlnoci dobojovali hráči TTC Františkovy Lázně a SF SKK El Niňo Praha čtvrté semifinálové utkání, v němž Západočeši vyhráli nejtěsnějším rozdílem 4:3 a postoupili tak do finále play off Extraligy mužů. V něm se od pátku 12. května utkají o titul s týmem TTC Ostrava 2016.

Není bez zajímavosti, že Františkovy Lázně do semifinále postoupily až po tuhém boji, kdy v rozhodujícím pátém utkání porazili Baník Havířov. V semifinále proti El Niňu rozhodně nebyli favority. Dokázali však jednou vyhrát na stolech svého soupeře a pak ve dvou dlouhatánských soubojích před vlastním publikem vybojovali fantastický postup.

Hrdinou utkání byl tentokrát domácí hráč Romualdo Manna, kterému se jinak v play off vůbec nedařilo. Ve druhé dvouhře však nečekaně porazil jedničku hostujícího týmu Jakuba Kleprlíka 3:2 a bylo zaděláno na další překvapení. Pražané zbraně rozhodně nesložili, David Reitšpies vyhrál dva zápasy, třetí přidal Michal Bardoň a rázem vedli 3:2 na zápasy. Ovšem do dramatické koncovky poslal utkání Tomáš Pavelka který porazil Jakuba Kleprlíka. Na řadu přišla opět čtyřhra. Domácí překvapivě nepostavili stejnou dvojici, která předchozí den celý souboj rozhodla. Místo Tomáše Pavelky se po boku Antonína Gavlase postavil Ital Romualdo Manna. A byl to správný tah. Emotivní výkon Itala společně s kvalitní hrou Antonína Gavlase v závěru vyčerpávajícího duelu na soupeře platily. Františkovy Lázně se postaraly o bezpochyby největší překvapení letošního ročníku extraligy a vyzvou Ostravu v boji o zlato.


Zdroj: PRO Františkovy Lázně

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy