Františkovy Lázně: Policie objasnila loupežné přepadení zlatnictví

Dne 22. prosince 2017 v odpoledních hodinách došlo ve Františkových Lázních k loupežnému přepadení zlatnictví. Neznámý pachatel vstoupil maskovaný do prodejny a přistoupil k prodejnímu pultu, kde začal zastrašovat pohyby rukou, ve které držel zbraň, 60letou majitelku prodejny.

dezinfekce

Ta pachatele chtěla židlí vyhnat z prodejny, což se jí však nepodařilo a při potyčce jí židli vyrazil z rukou a rozbil s ní sklo na prodejním pultu. Pachatel odcizil několik plat se šperky v hodnotě přesahující půl milionu korun. Následně s odcizenými šperky z prodejny utekl ke svému vozidlu a z místa odjel, přestože měl zákaz řízení všech motorových vozidel.

V úterý dne 16. ledna policejní hlídka 26letého podezřelého muže zadržela při páchání další trestné činnosti. Později se kriminalistům doznal i ke spáchanému loupežnému přepadení.

Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality Karlovarského kraje zahájil trestní stíhání 26letého muže z Chebu, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Řízení o uvalení vazby u soudu nakonec neproběhlo, jelikož na obviněného muže byl vydán Okresním soudem v Sokolově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost. Policisté tedy muže následně eskortovali rovnou do věznice.

V případě prokázání viny může být u soudu potrestán odnětím svobody až na dvanáct let.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem, na svědomí má více případů, kdy se dopustil i krádeže vozidla a motocyklu.

Dne 16. ledna 2018 policisté z Územního odboru Cheb zahájili jeho trestní stíhání z přečinů krádeže a maření úředního rozhodnutí a vykázání. Trestných činů se měl dopustit nejméně ve čtyřech případech na území Chebska v době od 1. června 2017 do 16. ledna 2018.

V prvním společně s jednadvacetiletým mužem z Chebska v měsíci červnu 2017 za užití násilí vnikli do garáže v Chebu, ze které odcizili osobní vozidlo značky Kia a motocykl značky Cagiva, bednu s nářadím a plechovou šatní skříň. Svým jednáním způsobili škodu necelých 20 000 korun. Mladší muž si také vyslechl obvinění od Chebských policistů a je vyšetřován na svobodě.

V říjnu 2017 muž při návštěvě v Chebu odcizil u devětačtyřicetiletého muže klíčky od jeho osobního vozidla bez jeho vědomí a souhlasu. S vozidlem poté odjel, užíval ho a poté i prodal muži ze Sokolovska. Škoda na odcizeném vozidle je odhadnuta na 5 000 korun.

Dalších dvou přečinů maření úředního rozhodnutí a vykázání se měl muž dopustit tím, že řídil osobní motorové vozidlo i přes soudní zákaz řízení všech motorových vozidel. Dne 26. října 2017 řídil vozidlo v Chebu a dne 16. ledna 2018 řídil vozidlo ve Františkových Lázních, kdy byl v obou případech zastaven policejní hlídkou. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


nprap. Kateřina Krejčí
prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy