Františkovy Lázně: Opilý cyklista nedal přednost vozidlu

Se zraněním skončila ve čtvrtek 3. září 2020 dopravní nehoda cyklisty a osobního vozidla ve Františkových Lázních. V pozdních odpoledních hodinách jel šedesátiletý muž na svém kole po ulici Americká. Na křižovatce však zřejmě nerespektoval zde umístěné dopravní značení a nedal přednost projíždějícímu osobnímu vozidlu značky Škoda.

dezinfekce

Řidička vozidla už střetu nedokázala zabránit a do cyklisty narazila přední částí automobilu. Přivolaní policisté se čtyřiadvacetiletou dívkou a cyklistou provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ukázalo se, že muž usedl za řídítka svého kola posilněn alkoholem. Nejvyšší naměřená hodnota u něj prokázala 2,05 promile alkoholu. Lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu se odmítl podrobit. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Ke zranění dalších osob nedošlo. Způsobená celková škoda je předběžně odhadnuta na částku téměř 62 tisíc korun.

Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů.

Prevence:
Cyklisté mnohdy zapomínají, že jsou také účastníky silničního provozu stejně jako řidiči vozidel. I jim zákon o provozu na pozemních komunikacích striktně zakazuje požívat před jízdou či během jízdy alkoholické nápoje. U cyklistů pod vlivem alkoholu se významně zvyšuje riziko, že havarují a ohrozí tak své zdraví a mnohdy i život. Alkoholem ovlivněný organismus pomaleji reaguje na podněty. Díky tomu má poté řidič horší reakce, odhad vzdálenosti a dochází k poruše rovnováhy a soustředění.

nprap. Eva Valtová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy