Františkovy Lázně: Odcizil robotickou sekačku

V sobotu 28. srpna letošního roku měl krátce po 16. hodině čtyřiatřicetiletý muž z Chebu do svého osobního automobilu naložit robotickou sekačku, která volně jezdila po travnaté ploše ve Františkových Lázních. Následně s ní měl z místa odjet.

dezinfekce

Po několika málo minutách na místo dorazili strážníci Městské policie ve Františkových Lázních, kterým GPS lokátor na sekačce hlásil závadu. V parku, kde měla robotická sekačka jezdit po trávě, ovšem stroj neviděli a proto se okamžitě spojili s hlídkou Policie České republiky.

Následně bylo v tabletu podle GPS souřadnic zjištěno, že robotická sekačka by se měla nacházet v zahrádkářské kolonii v Chebu. Policisté z Obvodního oddělení Cheb – město společně se strážníky do zahrádkářské kolonie vyrazili. Mezitím ale na tísňovou linku 158 oznámil čtyřiatřicetiletý muž z Chebu, že ve Františkových Lázních nalezl robotickou sekačku.

I s robotickou sekačkou se čtyřiatřicetiletý muž dostavil na Obvodní oddělení Cheb – město. A to zhruba po hodině od jejího zmizení. Policistům měl uvést, že robotická sekačka vjela do silnice, tak jí vzal, aby nedošlo k jejímu poškození. Následně svou verzi změnil a policistům uvedl, že sekačku našel v parku a myslel si, že někomu ujela ze zahrady. Z důvodu, aby nedošlo k jejímu odcizení či poškození, jí vzal k sobě. Celou věc chtěl okamžitě oznámit na policii, ovšem zrovna se mu údajně vybila baterie v mobilním telefonu a proto vše oznámil později.

Po provedených šetřeních chebští kriminalisté čtyřiatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

O této události jsme vás již informovali zde.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 07.09.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy