Františkovy Lázně: Klavíristé z chebské ZUŠky zahráli v Císařských Lázních (TV Západ)

V nedělním matiné v Císařských lázních ve Františkových Lázních se představili žáci klavírního oddělení Základní umělecké školy v Chebu. V prostředí, které je pro ně zcela jiné než znají, si je přišli poslechnout rodiče a kamarádi, ale také lázeňští hosté.

dezinfekce

„Dnešní koncert jsme udělali z toho důvodu, aby si děti zvykly na jiné prostředí a jiný klavír. Protože, když někdy vyjely a účinkovaly na nějakých soutěžích, tak to, že si na ten klavír nemohou pořádně zahrát, je poměrně limitovalo. Takže z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že klavírní oddělení pořádá koncert jak ve Františkových Lázních, tak v muzeu chebském, Valdštejnské obrazárně, abychom se trošku otrkali, aby se děti zbavily trémy,“ popsala předsedkyně klavírního oddělení Irena Žídková.

Některým nervozita trochu bránila podat maximální výkon, ale drtivá většina své představení odvedla velmi dobře. Z každé třídy se mohly zúčastnit nanejvýš dvě děti. Z celkových dvou stovek žáků klavírního oddělení se tedy jednalo o ty nejlepší.

„Někteří žáci se připravují na soutěž celostátní Beethovenovy Teplice. Jedna žákyně se připravuje na soutěž Karlovarská růžička a ostatní děti - použili jsme některé skladby z přehlídky etud, které jsme měli minulý týden v základní umělecké škole a zbytek jsme udělali repertoár, protože v současné době probíhají přehrávky všech klavírních tříd,“ uvedla Žídková.

Na soutěž se připravují Martina Kalašová z 2. ročníku, Jan Mareš ze 3. ročníku, a z pátého ročníku Ondřej Mareš a Julia Ho. O studium na chebské Základní umělecké škole v klavírním oddělení je trvale velký zájem.

„My máme poměrně hodně žáků, zhruba 200. Takže my si opravdu nemůžeme stěžovat na nezájem našich žáků. V současné době je nás osm učitelů klavírního oddělení a velice bychom přivítali ještě nějakou novou posilu,“ dodala Žídková.

Po zhruba hodinu a půl trvajícím koncertu dostaly učitelky květiny a spolu se svými svěřenci si udělaly společné foto.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy