Františkovy Lázně: Jména přírůstkům v minizoo vybraly děti (TV Západ)

Zajímavou akci, kdy od nápadu do realizace uběhlo jen pár dní, uspořádali ve Františkových Lázních. Obrovský zájem veřejnosti nakonec ukázal, že se trefili do vkusu především rodin s dětmi. Vybírala se totiž jména novým přírůstkům v minizoo na Americe.

dezinfekce

„Organizátorem je město, Infocentrum, Městské kulturní středisko a společnost AVE, která se nám stará o tento minizoo koutek. Se soutěžemi pro děti nám pomohly - nezisková organizace Frantík a společnost Aktiones. Jízdu na koních zprostředkovává slečna Michaela Kunová. Hlavním důvodem, proč jsme se tady sešli je, že chceme, aby děti vybraly jména pro nové přírůstky do minizoo koutku. Jedná se o dvě malá kůzlátka, obě dvě jsou holčičky, o dvě malá selátka – göttingenských prasátek, a potom ještě o dvě malá morčátka,“ shrnul akci starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

U stolku děti s pomocí rodičů vyplnily jména pro mláďata a do vyhlášení výsledků měly možnost se účastnit řady soutěží. Příjezdová cesta k areálu byla zcela zaplněna auty, organizátoři byli téměř zaskočeni nebývalým počtem účastníků. Další lidé přijeli tzv. mikrovláčkem a tak bylo všude plno. Před samotným losováním jmen představili návštěvníkům pracovníci minizoo své svěřence. Zároveň připomněli rizika nekontrolovaného krmení zvířat.

„Jinak jsme vás chtěli poprosit, zvířátka si můžete hladit, můžete i relativně krmit. Ale pouze zeleninu. Opravdu ale jenom opatrně. Protože ono, když vás přijde hodně a dáváte jim bonbónky nebo čokoládu, jim je potom špatně, mají průjem, a tak bychom vás chtěli poprosit, aby nebylo, a my jsme zbytečně nemuseli volat doktora,“ požádala hlavní chovatelka Radka Polláková.

Z klobouku se losovala jména dětí. Ty pak přišly a jejich tip určil nová jména zvířátkům. Kůzlátka dostala jména Anička a Jůli. Prasátka se odteď jmenují Rypáček a Líza. Dvojice morčátek Růženka a Stelinka. 

Děti obdržely drobné ceny. Nové přírůstky mají také dva sponzory – majitelku firmy Olgu Kupec a advokáta Miroslava Kutílka. Minizoo ve Františkových Lázních je volně dostupné pro veřejnost celoročně a je oblíbeným cílem jak pro pěší, tak cyklisty nebo návštěvníky lázní. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy