Františkovy Lázně: Do města se sjela historická auta a motorky (TV Západ)

V pondělí 1. května se na Národní třídě ve Františkových Lázních uskutečnil již XIX. ročník tradiční Mezinárodní soutěže elegance historických vozidel. Akci uspořádal Veteran Car Club Cheb. Program zahájil za pěkného počasí od 9 hodin ráno. Na hlavní pěší zónu města postupně najížděla nablýskaná vozidla, které přišli obdivovat návštěvníci z širokého okolí.

dezinfekce

„Je to tradiční františkolázeňská akce, která vždycky startuje sezónu ve Františkových Lázních. Já věřím, že ta sezóna bude tak hezká, jako je dnešní počasí,“ uvedl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

„Teď je přehlídka. Lidé si mohou prohlédnout motorky i auta do půl dvanácté. V půl dvanácté bude symbolická jízda do Chebu. Pojede se přes chebský Špalíček. Na náměstí budou zhruba tak hodinku. Tady během té hodiny a půl budou vystupovat mažoretky z Chebu. Na jednu hodinu je zase naplánován příjezd aut a motorek. Vyhlášení výsledků bude kolem půl druhé,“ přiblížil program předseda Veteran Car Clubu Cheb Mirko Majer.

V letošním roce dorazilo poněkud méně vozidel. Částečně v důsledku sporů mezi klubem a jeho bývalým vedením, ale také kvůli akci v nedaleké Stebnici.

„Letos to máme trošku zkomplikované. Ale myslím si, že na to, že jsme měli s bývalým klubem problémy, tak je tu zhruba 25 aut a asi 15 motorek, teď přesně nevím,“ řekl Majer.

Krásu historických vozidel si mohli lidé nejen vychutnat, ale také hodnotit. Cenu diváků nakonec získal Miroslav Záruba s vozem Peugeot 201 ročník 1929. Starostenskou cenu pak Frithjof Schelenz z Wunsiedelu s vozem Volvo PV 444 z roku 1957. Odborná porota vybrala mezi vozy do roku 1946 krásnou Škodu ročník 1929 majitele Jana Zachovského. V kategorii mladších veteránů po roce 1946 se nejvíce líbil Cadillac 6400 Jaroslava Jeřábka. Akci doprovodila kapela Rockin Veterans. Město se pomalu chystá na novou lázeňskou sezónu.

„V letošním roce jsme zvolili téma, zda mohl Goethe potkat Strausse mladšího. Takže i v tomto tématu s těmito ikonami Františkových Lázní bude toto zahájení komponováno. Večer, než samozřejmě skončíme tím tradičním ohňostrojem, tak zahraje Těžkej Pokondr. Odpoledne mají lidé možnost přijít na Františka Nedvěda. Myslím si, že si lidé po celý den najdou nějakou zábavu včetně dětí a dalších atrakcí,“ prozradil starosta Kuchař.

Podrobný program zahájení sezóny, která začne v sobotu 20. května, najdete na stránkách města www.frantiskovy-lazne.cz. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy